Над 6000 са вече жертвите на коронавируса в Чехия, предаде ТАСС,

...
Над 6000 са вече жертвите на коронавируса в Чехия, предаде ТАСС,
Коментари Харесай

Пандемията в развитие: Увеличава се броят на починалите от Covid-19 в Чехия и Франция

Над 6000 са към този момент жертвите на ковид а в  Чехия, съобщи ТАСС, като се базира на известие на Министерството на здравеопазването на страната. Към 18 часа локално време през вчерашния ден броят на умрелите от Covid-19 е достигнал общо 6005 души, като смъртните случаи за последното денонощие са 43. От началото на пандемията броят на инфектираните в Чехия е малко над 456 хиляди, от които оздравелите са над 300 хиляди.

Втората вълна от ковид а в Чехия стартира през септември. От 5 октомври след към 6-месечно спиране беше възобновен изключителният режим - в страната са затворени учебните заведения, заведенията за хранене, питейните заведения, спортните зали и културните обекти, както и множеството магазини. Търговията на дребно е неразрешена в неделя. Въведен е вечерен час от 21 до 5 ч.

Рязко нарастване на инфектираните и на умрелите от ковид за последните 24 часа регистрира здравното министерство на  Франция , предава Ройтерс.

Новорегистрираните случаи надвишиха 32 хиляди. Общият брой на инфектираните към този момент е над 1 милион и 954 хиляди души. През последните 24 часа са умряли 359 души до общо 44 246 от началото на епидемията в страната.

Австрия  въвежда национална обсада, която ще трае съвсем три седмици - от вторник (17 ноември) до 6 декември. Хората ще могат да напущат домовете си единствено за извършване на покупки, спортуване, посещаване при доктор, в аптека или до работа.   

Съединени американски щати регистрираха още един връх на новите случаи на ковид за денонощие. Повече от 184 000 инфектирани са доказани в петък, написа " Гардиън ".

Вчера президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който за първи път приказва пред медии от седмица, обеща федералното държавно управление да раздаде ваксина след основаването й, като се изключи Ню Йорк. Заради политически аргументи той предизвести губернатора на щата Андрю Куомо, че може и да не получат от имунизацията. В същото време новоизбраният президент Джо Байдън прикани американците да следват противоепидемичните ограничения.

Байдън настоя за незабавни ограничения против Коронавирус в Съединени американски щати

Страната записва над 100 000 случая всеки ден
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР